Het Nieuwe Werken:

Het Nieuwe Werken

Een term, een begrip, een afkorting (HNW). Het betreft een nieuwe kijk op de inzet van mensen, de locatie waar werk gedaan kan worden, de ICT faciliteiten die daarbij gewenst zijn en de manier waarop dit vervolgens controleer- en meetbaar is.

Kantoren worden flexibel ingericht, mensen komen en gaan meer op eigen iniatief en verantwoording. Werkplekken zijn universeel, persoonlijke eigendommen neem je mee naar huis of bewaar je in een "flex werk locker" zodat een clean-desk-policy kan gelden.

Bureaus zijn dus in hoogte verstelbaar, ivm ARBO regelgeving.

Vergaderruimtes zijn op verschillende manieren ingericht. Actieve vergaderstijlen in een ruimte waar men kan blijven staan, traditionele ruimten met tafels en stoelen, of semi-open ruimten voor informeel overleg. Het koffie apparaat wordt steeds meer een ontmoetingsplek.

De notebook / laptop en telefoon / smartphone zijn onontbeerlijk. Een goed netwerk met toegang vanuit praktisch de hele wereld ook.

Tal van bedrijven adviseren en leveren producten en diensten op het gebied van Het Nieuwe Werken.

Onderdeel van Het Nieuwe Werken is zoals genoemd ook de locatie. Flexkantoren op centrale plekken in het land bieden toegang tot internet en een werkplek. Vaak genoeg voor mensen om hun werk te kunnen doen, eventueel aangevuld met faciliteiten voor vergaderen, receptie, catering en meer.
>> Meer informatie over flexkantoren